Sinop Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Aykut Özçelik, esnafın artan giderler karşısında zorlandığını belirterek, Sinop Valiliği onayıyla hazırlanan yeni fiyat listesini kamuoyuna duyurdu. 8 Nisan 2026 Çarşamba günü itibarıyla geçerli olan yeni tarifeyle birlikte, Sinop genelinde ulaşım maliyetleri ciddi oranda arttı.
Ciromuzun yüzde 65’i yakıta gidiyor
Zammın bir mecburiyet haline geldiğini ifade eden Oda Başkanı Özçelik, “Ortadoğu’da yaşanan olayların akaryakıt fiyatlarına yansıması esnafımızı vurdu. Ciromuzun yaklaşık %65’ini yakıta ayırıyoruz. Bu oranın içinde şoför maaşları, sigortalar, araç bakımları ve amortisman giderleri yer almıyor. Esnafımızın ayakta kalabilmesi için bu düzenleme kaçınılmazdı” dedi.
Şehir içi ve ilçelerde yeni rakamlar
Yeni tarifeyle birlikte Sinop merkezde şehir içi dolmuş ücreti 25 TL’den 35 TL’ye, öğrenci ücreti ise 20 TL’den 25 TL’ye çıkarıldı. İlçeler arası ulaşımda da artış yaşanırken, Sinop-Boyabat arası minibüs ücreti 350 TL oldu.
Taksilerde yeni dönem
Taksi tarifelerinde de güncellemeye gidildi. İl merkezinde hizmet veren taksilerde taksimetre açılış ücreti 150 TL olarak belirlenirken, her kilometre için 50 TL, bekleme süresi için ise dakika başına 11 TL ekleneceği bildirildi.
Özçelik, diğer esnaf odalarına bağlı hatlarda da önümüzdeki günlerde fiyat güncellemelerinin devam edebileceğini sözlerine ekledi.
Yeni tarife şu şekilde;

Yorumlar
Kalan Karakter: