1952 Boyabat doğumlu Tarih öğretmeni Kazım Bilgiç 1981 yılında Sinop Endüstri Meslek Lisesine Tarih öğretmeni olarak atanarak Sinop’a yerleşir.
Sinop’ta o dönemde küçük fırınlar olduğunu ve ekmek sıkıntısı yaşandığını fark eder. Bizzat birkaç kez ekmek bulamayarak sıkıntı yaşar. Boyabat’ta fırıncılık yapan yakınları vardır ve onlarla iletişim halindedir.
Kardeşi Nazım Giresun’un Bulancak ilçesinin Ahurlu köyünde (şimdi Bulancak’ın mahallesi) sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Kazım ağabeyine Ahurlu’nun bir fırıncı köyü olduğunu söylemiştir. Kazım hoca kardeşini arar Sinop’ta yeterince fırın yok, burada bir fırın açsak çalıştırabilir miyiz diye danışır. Kardeşi Nazım öğretmen ağabeyine buraya gel görüşelim der. Kazım öğretmen bir hafta sonu Bulancak’ın Ahurlu köyüne giderek kardeşi ile görüşür. Ahurlu’da 30 civarında fırın vardır.
Fırıncı ustaları ekip halinde çalışmaktadırlar. İstanbul’a bir ekip gidip döneceğinde yerine bir başka ekip gitmektedir. Ekip organizatörü hocam biz seni işçisiz bırakmayız sen bize güven der. Bu söze itimat ederek 1988 yılının aralık ayında, Yusufoğlu aralığında Kızılay binasının karşısında Seçkin ekmek fırınını açarak faaliyete başlar. Kardeşi Nazım öğretmen de bir müddet sonra kendisine katılır. Beş yıl burada fırıncılık yaparlar.
Daha sonra Yakamoz sokakta yeni yaptırdıkları binanın altına taşınarak orada Seçkinler ekmek fırınını açar ve birlikte 16 yıl fırıncılık yaparlar.
2006 yılında Kazım Bilgiç Camikebir Mahallesi Kıbrıs caddesindeki binayı satın alarak Seçkin fırınını burada yeniden açar ve diğer Seçkinler fırınını da kardeşi Nazım Bilgiç’e devreder.
Girişimci ve yeniliğe açık bir kişiliğe sahip olan Kazım öğretmen glutensiz ve şekersiz sağlıklı ekmek üretebilmek için ekmek üretimi konusundaki yayınları takip etmektedir ve bu sayede kendini geliştirmektedir.
Artisan ekmek üretmeye karar verir. Artisan ekmek yapımında kullanılan ekşi maya makinesi Fransa’da üretilmekte ve 30 bin Euro’ya mal olmaktadır. Makineyi satın almadan önce Bursa’da aynı makinenin kullanıldığı bir fırında bir hafta işbaşı eğitimi alır.
Ekşi maya makinesini satın alarak Artisan ekmek üretimine başlar. Artisan ekmek ekşi maya makinesinden elde edilen maya ile özel unlardan hiçbir kimyasal ve hazır maya kullanılmadan sağlıklı fırınlarda pişirilerek üretilmektedir.
Ekşi maya makinesi haznesine konulan un ve suyu belli sıcaklıkta sürekli karıştırarak ekşi maya haline getirmektedir.
Ekşi maya ile, Trabzon ekmeği, karabuğday ekmeği, zerdeçallı ekmek, Balkan köy ekmeği ve siyez buğdayı ekmeği (glutensiz ekmek) üreterek halkın beğenisine sunmaktadır.
Ev ve işyerlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak beyaz ekmek, kepekli ekmek, köy ekmeği, ekmeği, pide, patıl ekmek, tost ekmeği, mısır ekmeği, çavdar ekmeği, v.b ekmekleri günlük hazır maya ile üretmektedirler.