Sinop Bilim Sanat Merkezinde Cumhuriyetin 100. Yılında 100 öğrenci tarafından tarihsel kronolojik bir sıralama ile panoramik hazırlanan duvar sanatı projesi etkinlik programı gerçekleşti. Projede, Atatürk ün Çanakkale zaferinden sonra Bandırma vapuru ile 19 Mayıs 1919 da Kurtuluş Mücadelesinin fitili ateşlemesi hayat buldu, tarihi şahsiyetler simgeleştirildi. Tren panoramik bir şekilde Bilim Sanat Merkezinin bahçesine kadar çizilirken yapılan savaşlar simgeleştirildi. Alanda Mustafa Kemal Koca tepede canlandırılarak Büyük Taarruz ile düşmanın denize dökülmesi ve vatanın düşmandan temizlenmesi de simgelendi. Merkez bahçesi duvarında Türk kadını ve Türk erkeği Atatürk'ün yanında tasvir edilerek Medeni Kanun ile kazanılan haklara vurgu yapıldı. Türk yıldızları, Cumhuriyetin 100. Yıl logosu, Cumhuriyetin 100. yıl treni yanında tasvir edilerek tüm semboller bir araya taşındı.
Program protokol üyelerinin alanı incelemesiyle başladı. İncelemelerden sonra açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız,” Cumhuriyetimizin 100.yılını kutladığımızı bu süreçte böyle güzel bir programa iştirak ediyor olmak gerçekten heyecan ve gurur verici. Öncelikle böyle muhteşem bir projeyi, tamamen özgün bir çalışmayı herhangi bir yerden kopyalanmamış tamamıyla kendi düşünce ve fikirleriyle üreterek bu hale getirdikleri bu özgün çalışmayı ortaya koyan tüm öğretmen arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.
Daha sonra açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, “Bugün burada Cumhuriyet treni duvar sanatı projesi etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz bu duvarın bir öncesi de var. Bu duvarın 1923’ten 2023’e uzanan bir devamı da var. Bizler Orta Asya’dan başlayarak binlerce yıllık devlet geleneğimizle bu günlere geldik. Tarihte birçok devlet kurduk. Aziz milletimiz en son 1923’te Türkiye Cumhuriyeti Devletini Cumhuriyeti ilan ederek kurdu ve bu günlere geldik. Bu duvarın devamını inşa edecekler de siz sevgili gençlersiniz.1923’ten bugüne gelen bu birikimi sizler daha ileriye taşıyacaksınız. Sinop’ta Cumhuriyetimizin 100.yıl etkinliklerini çok yoğun bir şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Nerdeyse her gün birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Sinop halkının duygusu coşkusu bizi bu etkinliklere daha çok teşvik ediyor. Daha güzel günlerde daha güzel zamanlarda bu kutlamaları yapmaya devam edeceğiz.29 Ekim’e giden süreçte 100. Yılda 100 etkinlik diye yola çıktık ama bu 100 etkinlik içinden belki de yüzlerce daha etkinlik çıkabilirdi. Çalışma bize cumhuriyete giden süreci kronolojik bir sırayla tasvir etti. Türkiye’de bunun bir örneği yoktur bu ilktir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadesinde bulundu.
Etkinliğe, Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız,15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
100. YILDA 100 ÖĞRENCİDEN CUMHURİYET TRENİ
Sinop’ta Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet Treni Duvar Sanatı” Projesi hayata geçirildi.
Yayınlanma :
27.10.2023 12:15
Güncelleme :
27.10.2023 12:15
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: