Sinop Valilik Meydanında gerçekleştirilen programın 1. Bölümü Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Yüzlerce Sinoplunun katıldığı 15 Temmuz Destanı Şehitleri Anma Programı Sinevizyon gösterisi halka simit ve ayran ikramı ile devam ederken Sinop Valisi Hasan İpek konuşma yaptı.
Daha sonra Vali Hasan İpek yaptığı konuşmada;
“15 temmuz şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik programı kapsamında bu akşam da hep birlikte demokrasi nöbetindeyiz.
Binlerce yıllık tarihinde sayısız savaşları, felaketleri ve zor dönemleri geride bırakan milletimiz, 15 temmuz, 2016 akşamı devlet içine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı vatanseverliği ve kahramanlığı ile tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir demokrasi zaferi kazanmıştır. Hain paralel devlet yapılanması olan FETÖ terör örgütünün milli birlik ve kardeşliğimize kasteden saldırısı sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde, başta tankaların önüne vücudunu siper eden, helikopteri yakalamaya çalışan aziz milletimiz olmak üzere, vatanını ve ülkesini seven Türk silahlı kuvvetleri ve emniyet mensuplarımızca püskürtülmüştür. Rengini şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı al bayrağımızın bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır, gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz,15 temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde meydanlarda tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, tek bir vücut halinde demokrasine sahip çıkmış, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı meydan okumuştur. Bu mücadele hain terör örgütü sonlandırılıncaya kadar kararlılıkla devam ettirilecektir. bunu tüm türkiye’nin ve tüm dünyanın bilmesini sinop’tan haykırmak istiyorum. vatan söz konusu olunca gerisinin teferruat olduğunu bu millet tüm dünyaya gösterdi. ve bu eli öpülesi milletin karşısında saygı duyulası milletin büyüklüğünü canlı olarak görmek bana nasip oldu ve sizlere nasip oldu.
Ülkemiz söz konusu olduğunda damarlarımızdaki asil kanın ne anlama geldiğini 15 temmuz gecesi ve 16 temmuz günü yaşadık. Milletimizin dönüm noktalarından biri olarak tarihe geçen 15 temmuz direnişinde ne yazık ki sivil, asker ve polis 250 vatandaşımız şehit olmuş, 2196 vatandaşımız ise yaralanmıştır.
İlimizden de ayancık’lı 1995 doğumlu TOBB üniversitesi hukuk fakültesi 2.sınıfında okurken, darbe girişimi akşamı, cumhurbaşkanlığı külliyesinde darbecilere karşı direniş esnasında, elinde silahı yokken skorsky helikopterden hainlerin ateş etmesi sonucu; Ömer can açıkgöz kardeşimiz şehit olmuştur.
Ömer can açıkgöz kardeşimiz başta olmak üzere tüm 15 temmuz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren 250 şehitlerimizi rahmet, 2169 kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 15 temmuz şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik günü kutlama programlarına katılarak destek veren tüm Sinoplu vatandaşlarıma teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.
Daha sonra program Şehitler için dua okunarak bitirildi.
15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ SONRA ERDİ
15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ SONRA ERDİ
Yayınlanma :
17.07.2017 00:00
Güncelleme :
17.07.2017 00:00

