Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Ayancık Belediyesi ve Nirengi Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen Ayancık Film Festivaline bu yıl kurmaca film kategorisinde 100, belgesel film kategorisinde 57, toplam 157 film başvuru yaptı.
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan festival başkanı İzzet Arslan ilçede 20 filmin gösteriminin yapılacağını belirterek "Belgesel ve kurmaca kategorisinde 20 filmi ilçemizde ağırlıyoruz. Sineması olmayan bir şehirde film festivali yapıyoruz. Vizyondaki filmlerle bağı olmayan insanlar burada bağımsız yapımları izleme fırsatı buluyor. Ümit ediyorum ki 102. Yaşını da kutlarız." dedi.
Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya törende yaptığı açıklamada "Zor şartlarda birincisini yaptığımız film festivalimizin bu yıl ikincisini düzenlemiş bulunmaktayız. Festivaller yıllandıkça değerlenir. Ayancık Film Festivalinin yıllarca devam ederek ülkemize ve Ayancık'a değer katan köklü etkinlik haline gelmesini temenni ederim. Sanata ve sanatçıya değer vermeye özen gösteriyoruz. Böyle bir etkinliği desteklemekten mutluluk duyuyorum." dedi.
Ayancık Kaymakamı Recep Hasar ise "Hayatımızın en önemli parçası olan kültürümüzün ilerlemesi için sadece sinemada değil, eğitimde, sanatta ve diğer bütün alanda toplum olarak en ileriye doğru yürümek, Atatürk'ün çizmiş olduğu muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için canla başla hepimiz çalışacağız. Böyle güzel festivalin Ayancık'ta gerçekleştiriliyor olması da bizleri mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Türk sineması dönem afişlerinin ve 70'li yıllara ait kostümlerin bulunduğu Türk Sineması Dönem Afiş ve 70’ler Kostüm Sergisi katılımcılar tarafından gezildi. Açılış kokteyli ve serginin ardından Ayancık Kültür Merkezinde Suna isimli film, filmin yönetmeni Çiğdem Sezgin ve oyuncusu Nurcan Eren'in de katılımıyla seyircilerle buluştu. Festival çerçevesinde yarışan filmlerin gösterimleri, finalistlerle söyleşiler, açık hava sineması, film endüstrisinden konuklarla söyleşiler, çocuklar için film gösterimleri ve maskot etkinliği düzenlenecek.
Festival 25 Haziran'da ödül töreniyle son erecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: