Sinop Valiliği himayesinde ve Sinop Üniversitesi koordinesinde hayata geçirilen “3 Yaş Üniversitesi” ile 60 yaş üstü bireyler hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Haftada 2 gün birçok alanda ders alan yaşlılar, mezuniyete hazırlanıyor.
Proje kapsamında Sinop'ta yaşayan 60 yaş ve üzeri vatandaşlar, farklı eğitim modüllerinde yer alarak arıcılık, drama, spor, tarım gibi alanlarda eğitim alıyor. Kıdemli öğrenciler üniversite sıralarında öğrendiklerini yıl sonunda düzenlenecek etkinliklerle halkla buluşturacak.
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, projenin sonunda düzenlenecek etkinliklerle öğrencilerin öğrendiklerini halkla buluşturacaklarını belirtti. Proje sorumlusu Doç. Dr. Abdullah Işık, projenin, Sinop'ta yaşlıların sağlıklı, başarılı ve aktif bir yaşam sürmelerine katkı sağlamayı amaçladığını vurguladı. Öğretim görevlisi Dr. Merve Feryal Ashmawy ise öğrencilerin derslere büyük bir istek ve motivasyonla katıldıklarını, özellikle seyahat İngilizcesi gibi kursların yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: