Sinop’ta Almanya’dan emekli 72 yaşındaki Mustafa Bayraktar, bahçesinde yetiştirdiği 4 kilogram ağırlığında ve 67 cm boyundaki organik salatalık ile görenleri şaşırtıyor.
Her yıl bahçesinde domates ve salatalık yetiştirdiğini söyleyen Bayraktar, "Ben kendi evimin bahçesinde doğal gübre kullanarak domates, biber, salatalık, patlıcan, karpuz yetiştiriyorum. Bu büyüklükte salatalık ilk kez yetiştirdim. Salatalığımızı doğal yollarla yetiştirdik tohumu da organik. Tamamen doğal hayvan gübresi kullanıyoruz." dedi.
Bahçesindeki sebzeleri doğal ortamda yetiştirdiğini söyleyen Bayraktar, hiçbir kimyasal gübre ve hormon içeren ilaç kullanmadığını, toprağı zamanında işlediğini bakımını ve sulamayı gerektiği şekilde yaptığını belirtti.
