Sinop’un Ayancık ilçesine bağlı Hatip Köyü civarındaki ormanlık alandan çıkan yavru domuz, açlık nedeniyle normalden çok daha zayıf bir şekilde yol kenarında dolaştı. Vatandaşlar, güçsüz bir şekilde yürüyen domuzu görünce cep telefonlarıyla görüntüledi.
Görüntülerde, yavru domuzun yiyecek aramak için anayola indiği ve kısa süreli de olsa yol kenarında dolaştığı görüldü. Vatandaşlar, hayvanın açlık nedeniyle güçsüz düştüğünü belirtirken, herhangi bir müdahalenin yapılmadığını ifade etti.
Doğa tutkunları ve köy sakinleri, benzer durumlarla karşılaşılması halinde yetkililere haber verilmesi gerektiğini hatırlattı. Uzmanlar ise uzun süren kış koşulları ve ormanlık alanlardaki yiyecek kaynaklarının azalmasının yabani hayvanları yerleşim alanlarına yaklaştırdığını belirterek, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: