Cumhur İttifakı AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü, Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Mesajında tarihin akışını değiştiren Çanakkale Deniz Zaferi’nin Türk Milletinin en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu belirten Ali Çöpcü, “Anadolu’nun dört bir yanından gelerek Çanakkale’de göğüs göğse çarpışarak şehit düşen ecdadımız; vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna zerre tereddüt etmeden ölümü göze alıp şehit düşmüştür. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kanları ve canlarıyla suladıkları bu vatan topraklarının; dün olduğu gibi bundan sonra da milletimiz tarafından kutsal bir emanet olarak korunacağı herkes tarafından iyi bilinmelidir” dedi.
Ali Çöpcü mesajına şu ifadelerle devam etti;
“Bu vatan toprağı uğruna dün ve bugün toprağa düşüp Şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Fedakârlıkların en büyüğüne imza atan Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Çanakkale Deniz Zaferimizin yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, ülkemizin savunması, birliği, bütünlüğü ve geleceği için canlarını vererek bu toprakları bizlere vatan edip miras bırakan aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.”