1 Eylül’de ülke genelinde balık av yasağı kalkıyor. 31 Ağustos gecesi büyük balıkçı tekneleri denize açılarak vira bismillah diyecek. Av yasağının kalkmasıyla sezondan ümitli olan balıkçı esnafı bugünlerde havuz balıkları satışı olduğunu söyledi. Balıkçı tezgâhlarında Somon, Çipura, Levrek ve mezgit balıkları yer alıyor.
Balık restoranlarının en çok tercih ettiği balıklar arasında, kılçıksız olması nedeniyle somon başta geliyor. Tezgahlarda güncel balık fiyatları ise şu şekilde, Somon 200, Çipura 450, Levrek 450 ve Mezgit 400 liradan satılıyor.
Av yasağının kalkmasıyla, palamuttan umutlu olan balıkçılar da deniz suyu sıcaklıklarının düşmesi gerektiğini belirterek; “Deniz suyunun biraz daha soğuması gerekiyor. İnşallah bu sezon bereketli geçer. Alıcı da satıcı da memnun kalır.” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: