Sinoplu İşkadını Ayşe Serpil Yıldız tarafından yaptırılan ve Sinop turizmine kazandırılan Bektaşağa göleti mesire alanı18 Nisan 2015 tarihinde tüm doğa severlere kapılarını açtı. Mesire alanı doğal güzelliği bakımından Sinop’un vazgeçilmezleri arasında yer alacağa benziyor.
Sinoplu İşkadını Ayşe Serpil Yıldız , Sinop Park Yıldız Bektaşağa Göleti Mesire Alanının tanıtımı sebebiyle bir basın kahvaltısı gerçekleştirdi.
Toplantıda konuşan Yıldız, “Sinop Park Yıldız yeni bir müessese. Küçük daha yeni emekliyor, sonra büyüyecek, yürüyecek ve inşallah koşacak. Sinop'ta bu tesisi yaparken ilimizde sadece deniz, kum, güneş turizmi olmadığını doğanında bir turizm olduğunu hem anlatmak hem göstermek istedik. Çünkü memleketimiz çok güzel. Denizin dışında doğal güzellikleriyle, gölleriyle, tarihi dokusuyla çok güzel bir ilimiz var.
Gölet kenarında yapımı tamamlanan 250 kişilik kapalı, 400 kişilik açık hava restoranı mevcuttur. Yapımında orman dokusuna uygun, tamamıyla ahşap mimari kullanılmıştır. Restoran mönüsünde özel olarak marine edilmiş kırmızı et ve beyaz et çeşitleri olup hafta içi serpme kahvaltı, hafta sonu ise açık büfe kahvaltı hizmeti verilmektedir. Buna ek olarak 1500 kişilik düğün ve organizasyon alanı, 180 kişilik piknik hizmeti sunulan alanı mevcuttur. Tesiste orman içi yollarda doğa yürüyüşleri yapılabilir. Ayrıca at binme ve atv motorlarla gezinti yapılabilir.
Sonbahar aylarında, yapımına başlanması planlanan bungolow evler içinde hazırlıklar tüm titizliğiyle devam etmektedir. Konaklama hizmeti 2016 yılının bahar aylarında verilmeye başlanacaktır. Ramazan ayında da hizmet vermeye devam edecek olan tesisimizde, iftara özel menülerimiz hazır olup, siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız.
Bu tesis yapılırken devletten 1 tl bir teşvik alınmadı. Tamamen şirketin öz sermayesiyle yapıldı. Ama bu tesis yapılırken devlet kurumları bana çok yardımcı oldu. Başta Orman Bölge Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum. Özel İdare'de bazı konularda yardımcı oldu. Yol problemimiz vardı. Birazı çözüldü birazı çözülemedi. Ama en kısa zamanda çözüleceğini söylediler. İnternetle ilgili bir problem yaşadım. Telefon ve interneti buraya getirmek için 3 bin 650 lira gibi bir para ödedim. Ama Yedaş bana bu desteği verdi. Çok uğraştı Yedaş elektrik anlamında ve tek kuruş para istemedi.
Tabi istihdamda sağlıyoruz. Bu arada Sinop'ta turizmle de ilgili Üniversiteye bir seslenişte bulunmak istiyorum. Turizmle ilgili bölümdeki Mayıs ayından itibaren bence Sinop'taki tesislerde öğrencilerin staj yapması gerekiyor. Bu bir sıkıntı. Dikkat ederseniz kafelerde, çay bahçelerinde, otellerde eleman sıkıntıları var. Hizmet sektöründe bir problem yaşıyoruz. Bende yaşıyorum aynı problemi. Dışarıdan insanları getirebilirim. Ama dışardan istihdam getirdiğimde memleketime yaptığım yatırıma ne kadar istihdam sağlamış olacağım. Bu da bir sorun olacak.” dedi.
Ayşe Serpil Yıldız, tesisin işletmeciliğini oğlu Yusuf Kemal Yıldız’ın yapacağını bildirdi. Toplantı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.