Ziyarette açıklamalarda bulunan Çilingiroğlu, 15 yıldır Sinop’ta esnaflık yaptığını belirterek toptan gıda sektöründe hizmet verdiğini ifade etti. Sinop’un Mertoğlu köyünde yetiştirilen çeltikleri işleyerek kendi markaları adı altında pirinç üretimi yaptıklarını söyleyen Çilingiroğlu, ürünlerinin Türkiye’nin 81 iline gönderildiğini kaydetti.
Çilingiroğlu, Sinop merkez ve Karasu bölgesinde üretilen çeltiklerin tamamını köylüden satın aldıklarını, fabrikalarda dövdürerek kendi markaları altında paketleyip satışa sunduklarını dile getirdi. Daha önce 8 yıl Sinop Bakkallar Odası Başkanlığı yaptığını, son 4 yıldır ise Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürdüğünü ifade eden Çilingiroğlu, edindiği tecrübeyle esnafa daha fazla destek olmayı hedeflediklerini söyledi.
Ekonomik şartların ağırlaştığını vurgulayan Çilingiroğlu, esnaftan para toplayan oda anlayışını değiştirmek istediklerini belirterek, “Topladığımız aidatlarla yeniden esnafımıza hizmet etmek istiyoruz” dedi.
Esnaf ve öğrencilerine burs projesi
Projelerinden de bahseden Çilingiroğlu, odaya kayıtlı esnafların üniversitede okuyan çocuklarına burs vermeyi planladıklarını açıkladı. Ayrıca askere giden esnafların çocuklarına harçlık ve yol masrafı desteği sağlayacaklarını söyledi.
Projelerin finansman kaynağına ilişkin sorulara da değinen Çilingiroğlu, “Bu hizmetleri kendi huzur hakkımız ve başkan maaşımızdan karşılayacağız. Bu parayı biz kullanmayacağız, esnafımıza geri hizmet olarak vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Sinop halkına geniş katılımlı iftar programı
Seçim sonrası Ramazan ayına denk gelen süreçte büyük bir iftar organizasyonu hayata geçirmek istediklerini söyleyen Çilingiroğlu, “Sinop esnafı olarak Sinop halkına geniş katılımlı bir iftar programı düzenlemek istiyoruz” dedi.
Toplam 14 maddeden oluşan projelerinin olduğunu belirten Çilingiroğlu, seçim gününe kadar bu projelerin tamamını kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: