2009-2019 yılları arasında Gerze Belediye Başkanlığı görevini yürüten Belediye Başkanı Osman Belovacıklı o yıllar arasında Gerze Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni kurarak Sinop ilinde ilk olma özelliğini taşıyan projeyi hayata geçirmişti.Belediye Başkanı Osman Belovacıklı sokak hayvanlarına sahip çıkma ve onları doğal ortamda sağlığına kavuşturma anlamında ek bir proje için start verdi.
Proje kapsamında sokak hayvanları için 10 dönüm alan açılırken toplamda 12 dönüm olacak alan içerisinde Hayvan Hastanesi, oyun alanları, kulübeler ve bir çok donatı yer alacak.
Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Belovacıklı, “Doğa dostlarımız için anlamlı ve ihtiyaç duyulan bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Amacımız, Gerze’mizde yaşayan her canlının hayat standartlarını yukarılara çekmek. Toplamda 12 dönümlük projemizde çalışmalara başladık. Mevcut barınağımızda restorasyon ve inşaat çalışmalarımız olacak. Öncelikle yolunu yapacağız. Ayrıca buraya, tam donanımlı bir hastane yapacağız. Yeni açtığımız alanda da dostlarımız için oyun alanları, barınma kulübeleri ve sosyal donatı alanları yapacağız. En kısa sürede projemizi tamamlayarak dostlarımıza bölgede ilk olacak bir alan oluşturacağız.” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: