Etkinlikler kapsamında kutlamalar özellikle Rize, Ordu ve Samsun’da düzenlenirken programlara toplam 210 kadın katıldı.
Dernek Başkanı Berrin Mollavelioğlu, kadınların toplulukları daha dirençli ve bir arada tutan en önemli güçlerden biri olduğunu belirterek, özellikle Karadeniz Bölgesi’nde kadınların sosyal uyumu güçlendiren önemli roller üstlendiğini ifade etti.
Dernek tarafından hayata geçirilen çalışmaların büyük bölümünün yerel düzeyde gerçekleştirildiğini belirten Mollavelioğlu, Karadeniz Bölgesi’nde nüfusun yaklaşık yüzde 53’ünün kırsal kesimde yaşadığına dikkat çekti. Bu nedenle kırsal topluluklara ulaşmanın büyük önem taşıdığını vurgulayan Mollavelioğlu, derneğin ana girişimlerinden biri olan “Kadınlar Liderlik İçin” komitesinin 2012 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini kaydetti.
Komite aracılığıyla bugüne kadar 300’den fazla kadına hitabet, seçim mevzuatı ve liderlik konularında eğitim verildiğini belirten Mollavelioğlu, kadınların seçimlere katılım konusunda motive edildiğini ifade etti. Küçük yerleşim yerlerinde yerel yönetimlerin geleneksel olarak erkek egemen bir yapıya sahip olduğunu belirten Mollavelioğlu, siyasi görevlere aday olmak isteyen kadınların zaman zaman kalıplaşmış yargılarla karşılaştığını dile getirdi.
Son yıllarda kadın adayların çevrimiçi taciz ve nefret söylemiyle daha fazla karşılaştığına dikkat çeken Mollavelioğlu, komite aracılığıyla bu konularda da rehberlik sağlandığını söyledi.
Program kapsamında düzenlenen kahvaltının ardından katılımcılar 50’şerli gruplara ayrılarak “Kadınlar Liderlik İçin” başlıklı üç modülden oluşan eğitim programına katıldı. Eğitimlerin sonunda katılımcı kadınlara çiçek takdim edilerek 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri sona erdi.
Biz de Varız Derneği'nden 8 Mart’ta kadınlara liderlik eğitimi
Kırsal Bölgelerdeki Kadın Hareketi Derneği (Biz de Varız), 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Karadeniz Bölgesi’nde çeşitli etkinlikler düzenledi. Derneğin faaliyet alanında yer alan Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat, Amasya, Çorum, Kastamonu, Karabük, Bartın ve Zonguldak illerindeki temsilciliklerin katılımıyla kutlamalar gerçekleştirildi.
Yayınlanma :
09.03.2026 12:26
Güncelleme :
09.03.2026 12:28
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: