Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı açıklamada, Hanımeli Pazarı'nın sadece bir satış noktası değil, aynı zamanda azmin, umudun ve dayanışmanın bir sembolü olacağını belirtti. Kara, "Boyabat üretkendir, kadınlarımız güçlüdür. Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılabilmesi için bu projeyi hayata geçiriyoruz" dedi.
Proje kapsamında kurulacak tezgahlarda, nakıştan örgüye, ev yapımı reçellerden el işi süs eşyalarına kadar birbirinden değerli ve özgün el emeği ürünler satışa sunulacak. Pazar, bölge kadınlarının kendi elleriyle ürettikleri emek dolu eserleri sergilemeleri ve satmaları için önemli bir platform oluşturacak.
Pazarda stant açmak isteyen kadınların, başvurularını en geç 8 Ağustos 2025 Cuma gününe kadar Boyabat Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi'ne şahsen yapmaları gerekiyor. Kontenjanla sınırlı olan pazarlar, 11-24 Ağustos tarihleri arasında hizmet verecek.
Boyabat'ta "Hanımeli Pazarı" kuruluyor
Boyabat Belediyesi, ilçedeki kadınların el emeği ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlamalarını amaçlayan "Hanımeli Pazarı" projesini duyurdu.
Yayınlanma :
05.08.2025 11:32
Güncelleme :
05.08.2025 11:32


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: