Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Osman Özgün Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, düzenlenen program kapsamında Boyabat Adliyesi’ni ziyaret etti. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler, adliyede yargı sisteminin işleyişi hakkında bilgi alma fırsatı buldu.
Ziyaret kapsamında öğrenciler, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Uluğ ve Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen sohbet sırasında öğrencilere hukuk fakültesi eğitimi, yargı mekanizmasının işleyişi ve hukuk meslekleri hakkında bilgiler verildi.
Programda ayrıca üniversiteye hazırlık sürecinde dikkat edilmesi gereken konular ve motivasyonun önemi üzerine tavsiyelerde bulunuldu. Ahmet Uluğ ve Uğur Akın, kendi mesleki deneyimlerinden örnekler paylaşarak öğrencilerin gelecek planlarına katkı sağladı.
Boyabat'ta öğrenciler adalet sistemini yerinde öğrendi
Sinop’un Boyabat ilçesinde lise öğrencileri, kariyer planlama çalışmaları kapsamında Boyabat Adliyesi’ni ziyaret ederek yargı mensuplarıyla bir araya geldi.
Yayınlanma :
11.03.2026 11:24
Güncelleme :
11.03.2026 11:24
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: