Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Boyabat Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda düzenlenen eğitim programı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan’ın katılımıyla Boyabat Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Üç gün sürecek eğitim programına Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerinde görev yapan psikolojik danışmanlar katıldı. Eğitmenliğini Psikolojik Danışman ve Eğitmen Elif Macit’in yürüttüğü programda, çocuklarla iletişimde oyunun etkin kullanımı, oyun terapisi teknikleri ve uygulama yöntemleri ele alınıyor.
Programın açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, çocukların duygusal ve sosyal gelişiminde oyunun önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu tür eğitimlerin rehberlik hizmetlerinin kalitesini artıracağını ifade etti.
Eğitim sonunda psikolojik danışmanların, çocukların duygu ve düşüncelerini daha sağlıklı şekilde anlamalarına katkı sağlayacak yöntemleri uygulamaya koymaları hedefleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: