Yeni Valiler Kararnamesi ile birlikte Sinop'tan Mardin valiliğine atanan Vali Dr. Ahmet Cengiz'in basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltıda oldukça duygusal anlar yaşandı.
Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada'nın Vali Ahmet Cengiz için yazdığı şiirin okunmasının ardından Vali Cengiz gözyaşlarına hakim olamadı. İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Ahmet Cengiz, Sinop'ta yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bilgilendirmede bulundu.
Görev yaptığı süre içerisinde Sinop basını ile iyi ilişkiler içerisinde bulunduğuna dikkati çeken Vali Cengiz: "Basınla çok güzel bir iletişimizi oldu mesajlarımızın vatandaşlarımıza doğru aktarılması konusunda her zaman destek oldunuz. Sonuçta biz bir ekiple çalışıyoruz dolayısıyla bu birlik ve beraberlikte ciddi katkılarınız oldu. Kurum ve kuruluşlarımızı mümkün oldukça şeffaf yönetmeye çalıştık sizlere kurumlarımızı açtık hiçbir şeyi gizlemedik. Yaklaşık 2 yılı aşkın bir süredir Sinop'ta görev yaptım bu süre valilik için uzun bir süre değil daha uzun süre olabilir miydi? Olabilirdi tabi. Bakanlığımızın başbakanımızın taktiri bu tabi. Sinop'un da Mardin de bir turistlik kent olduğu bir gerçek. Bu iki kent arasında bir işbirliğinin faydalı olacağını düşünüyorum. Sinop ile Mardin arasında böyle bir köprünün kurulmasından yanayım. Böyle bir köprü ve bu diyalogu kurarsak her iki il içinde iyi olacağını düşünüyorum. Ben insanlarla bir arada olması çok seven bir insanım. Yapılan tüm davetlere katılmaya özen gösterdim geldiğim zaman söylemiştim elimde devletin bir şemsiyesi olacak bu şemsiyenin altına herkes girmeli kimseyi bu şemsiyenin dışına çıkarmaya hakkım yok demiştim bunu sağlamaya çalıştım. Hiçbir duygu düşünce ayrımı gözetmeden Herkesi kucaklamaya çalıştım. Devletimizi en iyi şekilde temsil etmeye objektif olmaya tarafsız olmaya özen gösterdim ben Sinopluyu hiçbir karşılık beklemeden sevdim bu sevgimi kat ve kat sizlerden fazlasıyla gördüğüm düşüncesiyim. " dedi.Konuşmaların ardından Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada'nın Vali Cengiz'in Mardin'e atanması üzerine yazdığı şiiri okudu. Vali Cengiz'in de şiir okunduğu sırada gözleri doldu. Duygu dolu anların yaşandığı salonda Vali Cengiz, tutmakta zorlandığı gözyaşlarını fark ettirmeden silmeye çalıştı. Daha sonra Vali Cengiz basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Cengiz yeni görev yerine gitmek üzere önümüzdeki günlerde Sinop'tan ayrılacak.
Haber:Songül Korkmaz
Buruk Veda
Yayınlanma :
11.05.2013 00:00
Güncelleme :
11.05.2013 00:00
