Sinop’ta çeşitli turizm tesislerinde çalışan cankurtaranlar için eğitim çalışması düzenecek. Sinop Valiliği tarafından eğitim faaliyetleri kapsamında Türkiye Sualtı Federasyonu Can Kurtarma Yönetmeliği çerçevesinde bronz ve gümüş cankurtaranlık eğitimleri düzenlenecek.
Sinop Valiliği’nden yapılan duyuruda şu bilgiler yer aldı, "Turizmin yoğun sirkülasyonunun olduğu yaz mevsiminde İlimizde olumsuz, istenmeyen ve telafisi mümkün olmayan olayların yaşanmaması ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin korunmasına yönelik olarak denize kıyısı bulunan kamu ve özel sektöre ait işletmeler ile kıyıda işletmesi bulunmayan halk plajları için Belediyelerince cankurtaran bulundurulması önem arz eder.
Her yüz kişi için bir gümüş bröveli, yüzme havuzlarında en az bronz bröveli cankurtaran bulundurma mecburiyeti işaret, flama ve cankurtaran kuleleri ile ilgili yaptırım Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yürürlüğe girmiş bulunmakla birlikte özellikle halka açık sahillerde cankurtaran bulundurulması son derece önemli olup, Müdürlüğümüz bünyesinde Belediye Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanlığı’ndan kurulan ‘İl Turizm Denetim Komisyonu’nca yapılacak denetimlerde halkın can güvenliğini sağlamayan işletmeler hakkında yasal işlem yapılacaktır.
İlimizde her yıl olduğu gibi bu yılda 20 Mayıs – 30 Mayıs 2014 tarihleri arasında BELUGA Sualtı Sporları Kulübü olarak Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Altın Can Kurtarma Eğitmeni tarafından bronz, gümüş ve altın bröve can kurtaran eğitimleri verilecek olup kurs salonunda belge almaya hak kazananlara ulusal ve uluslar arası belge verilecektir.
Sektör yetkililerinin ve ilgili kamu kuruluşlarının turizm formatına uygun hareket etmeleri, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve İlimizin turizm imajına zarar vermemesi için gerekli önlemleri almak kanuni bir zorunluluktur.”