Sinop Millet Ormanı’nda gerçekleştirilen etkinliklerde, ilkokul öğrencileriyle bir araya gelinerek sıfır atık, geri kazanım, iklim değişikliğine uyum ve çevrenin korunmasına yönelik eğitim ve atölye çalışmaları yapıldı.
Programa Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ile AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş de katılarak öğrencilerle bir araya geldi.
Etkinlik kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik 6 farklı atölye çalışması düzenlenirken, çeşitli yarışmalar ve çevre temalı eğitim faaliyetleri de gerçekleştirildi.
Programda, gelecek nesillere daha temiz ve daha yeşil bir dünya bırakma hedefi doğrultusunda çevreye duyarlı yaşamın teşvik edilmesi, sıfır atık uygulamalarının yaygınlaştırılması ve geri kazanım konusunda farkındalık oluşturulmasına yönelik bilgilendirmeler yapıldı.
Yetkililer, düzenlenen etkinliklerin çocuklarda çevre bilincinin artırılması ve iklim değişikliği konusunda duyarlılığın geliştirilmesine katkı sağlamasının hedeflendiğini belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: