Sinop Üniversitesi öğrencileri, bilim ve sanatın bir araya geldiği projeyle çocuklara ilham verdi. ÜNİDES programı kapsamında desteklenen ve Fen Bilgisi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Enes Sayım’ın liderliğinde yürütülen projede, Doç. Dr. Nurhan Öztürk danışman olarak görev aldı.
Sinop’un Gerze ilçesindeki Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinliklerde, bilimsel deneyler, matematik ve zeka oyunları, robotik kodlama, 3D teknolojileri ve sanat atölyeleri gibi birçok interaktif çalışma düzenlendi. Üniversite öğrencileri bu etkinliklerde hem teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı buldu hem de çocuklarla birebir etkileşim kurarak öğretici bir deneyim yaşadı.
Projeyle birlikte, bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat (STEAM) alanlarında farkındalık oluşturulması ve üniversite ile ilköğretim düzeyinde bilimsel bir köprü kurulması hedeflendi.
Proje sonunda hem öğrenciler hem de katılımcılar, benzeri etkinliklerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: