Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomideki yeni hedef ve politikaların yer aldığı Orta Vadeli Program'ı açıkladı. Dün Kırklareli ve İstanbul’da yaşanan sellerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, İçişleri Bakanlığı, AFAD ve diğer kurumların su baskınlarından olumsuz etkilenen insanların sıkıntılarının giderilmesi için yoğun şekilde çalıştığını belirtti. Orta Vadeli Program’ın ülke için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Erdoğan, ”Değerli fikirleriyle, tenkit ve tespitleriyle programın içeriğine katkı sunan iş dünyamızın temsilcilerine, odalarımıza, sendikalarımıza, meslek örgütlerine, STK ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Türkiye’nin başta yönetiminde istikrar olmak üzere nasıl büyük kazanımlar elde ettiğini her gün çok daha iyi görüyor ve idrak ediyoruz” dedi.
"Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmeye odaklanıyoruz”
Katılım düzeyi ve rekabet seviyesi ile sadece Türk siyasi tarihine değil, dünya siyaset literatürüne de giren 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin tam bir demokratik olgunluk içinde tamamlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıkların açılmasıyla birlikte tüm belirsizliklerin ortadan kalktığını belirtti. Erdoğan, “Türkiye’yi kimin yöneteceği belli oldu, halkımız bir kez daha ‘güven ve istikrar’ dedi. Ülkemize vakit, nakit, enerji kaybettiren krizlerin, tartışma ve pazarlıkların hamdolsun hiçbiri yaşanmadı. Seçimlerin üzerinden henüz bir hafta geçmeden kabinemizi açıkladık. Ekonomideki kurmay kadromuzu kurduk. Ülkemize ve milletimize hizmet yolculuğumuza kaldığımız yerden süratle yeniden başladık. Eski Türkiye’nin alışkanlıklarından kendilerini kurtaramayanları ise içimiz acıyarak izliyoruz. 28 Mayıs'ın üzerinden geçen 102 güne rağmen birileri hala kavga ve iç çekişmelerden başlarını dahi kaldıramazken, biz işimizi yapıyor, Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmeye odaklanıyoruz” dedi.
Yakın coğrafyada savaşların ve çatışmaların devam ettiğini ifade eden Erdoğan, küresel ekonomideki olumsuzlukların çeşitlenerek sürdüğünü, Afrika kıtasının yeni siyasi krizlere sürüklendiğini belirterek, dünyada hemen hiçbir ülkenin önünü net olarak göremediği, mevcut belirsizliklere yenisinin eklendiği zor denklemde Türkiye’nin riskleri başarıyla yöneterek krizleri fırsata çevirmeye çalıştığını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon sorununu ülkemizin gündeminden kaldıracağız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Orta Vadeli Program'da uygulayacağımız politika sepetiyle enflasyon sorununu ülkemizin gündeminden kaldıracağız. Para, maliyet ve gelirler politikalarında eş güdüm içerisinde hareket edecek, enflasyon ataletini gidermeye yönelik adımlar atacağız” dedi.
Yayınlanma :
06.09.2023 19:27
Güncelleme :
06.09.2023 19:27


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: