Sinop Doğalgaz altyapı işletmesini üstlenen Akmercan Sinop Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bölge Müdürü Necmettin Erikci, Sinop’ta çalışmaları süren Doğalgaz çalışmalarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.
Akmercan Sinop Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bölge Müdürü Necmettin Erikci konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada; “Biz Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan 11 Haziran 2014 itibari ile Sinop ve Gerze için dağıtım yapmak üzere lisans aldık. Bu lisansın gereği nedir. Devlet ya da BOTAŞ şehirlerin girişlerine kadar bir vana bırakır. O yüksek basınçla gelen vanadan itibaren bizde bir basınç düşürme istasyonu kurarız. Basınç düşürme istasyonundan itibaren de şehrin içinde orta basınçla, düşük basınçla dağıtımı sağlarız. Yani BOTAŞ’ın getirdiği hattan itibaren şehir içi dağıtımını yapıyoruz biz. 2015 yılı itibari ile bu dağıtım hattından yaklaşık 20 km bir yer yaptık. Bu 2015 yatırımı ile birlikte yine yaklaşık 2 bin 500 dairenin kullanabileceği bir potansiyele ulaştık. Yani 300 tane binanın önüne doğalgaz kutusu koyduk ve bu 300 doğalgaz kutusu da 2 bin 500 tane daireye tekabül ediyor. 2016 yılında da yine 30 km civarında bir alt yapı yapmayı planlıyoruz. Sinop’ta Korucuk ve Ordu köyü dahilinde 20 bin daire bulunuyor.
Bu 2016 yatırımının tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 9-10 bin civarında daire de doğalgaz kullanım durumuna gelmiş olacak” dedi.
“HURAFELERE İTİBAR EDİLMESİN”
Necmettin Erikçi konuyla ilgili yaptığı bir diğer açıklamada; “Doğalgazla ilgili insanların kafasında soru işaretleri oluşursa bizim kapılarımız herkese 7/24 açık kimsenin kafasında olumsuz bir soru işareti kalmasını istemiyoruz.
Fiyatların çok pahalı olacağı söyleniyormuş bir kış boyunca ortalama bir ailenin kullanacağı ortalama fiyat 1,500 tl ve bu fiyatın içinde evinizin ısınması, sıcak su ve ocağınızda dahil olacak .
Ve çok merak edilen sürekli sorulan bir soru daha var. Doğalgazı evinize almanızın maliyeti ortalama 3 bin- 5 bin arası değişiyor.
Eğer evinizde mevcut bir hat veya petek varsa bu maliyet çok daha az oluyor” diye belirtti.
“SİNOPLULARIN SABIRLI VE DUYARLI OLMASINI İSTİYORUZ”
Erikçi; Ben 12 yıldır bu işin içindeyim bir çok ilde çalıştım Sinop insanı duyarlı ve doğalgazı bekledikleri için yaklaşımları çok daha iyi, ancak bizim için tek sorun şu Sinop’un alt yapısı çok kalabalık kazmayı nereye vursak mutlaka ya bir elektirik hattı,su hattı, kanalizasyon hattı, telefon hattı var. Ve bunların yanı sıra tarihi eser çıkma ihtimali çok fazla müze kontrolünde yavaş yavaş ilerliyoruz.
V e Sinop fiziki şartlar açısından çok zor bir il sakarya caddesini kapatma şansımız hiç yok çalışmalarımızı kontrollü ve yavaş ilerletmek zorunda kalıyoruz.
Çalışmalar zor ilerlese de zor süren çalışmaların sonucu daha güzel oluyor” dedi.