Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışına, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım, Sinop Kent Konseyi Başkanı Handan Yılmazer Turan ve Sinop Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri katıldı.
Açılışta konuşan Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, sergilenen ürünlerin büyük bir özveriyle ve sevgiyle ortaya konduğunu vurgulayarak, “Hepsi sevgiyle yapılmış el emeği, göz nuru eserler. Bu kıymetli çalışmalar sadece birer ürün değil; azmin, sabrın ve sanata olan bağlılığın ifadesidir. Engelli bireylerimizin sosyal hayatta daha aktif, üretken ve görünür olması için her zaman yanlarında olacağız,” dedi.
Konuşmanın ardından Başkan Gürbüz, sergide yer alan tüm stantları tek tek gezerek katılımcılarla sohbet etti. Özellikle Sinop Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Gül Ustabaş Genç tarafından hazırlanan Atatürk temalı kitap kılıflarını dikkatle inceleyen Gürbüz, bu ürünlerden satın aldı.
Etkinlikte ayrıca, Engelliler Meclisi bünyesinde çalışmalar yürüten Usta Öğretici Nermin Tansel’e öğrencileri tarafından çiçek takdim edildi.
Sergi ziyareti sırasında Belediye Başkanı Gürbüz, engelli bireylerle birebir sohbet ederek onların taleplerini ve yaşadıkları zorlukları da dinledi. Gürbüz, engelli vatandaşların daha erişilebilir ve kapsayıcı bir şehirde yaşamaları adına çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: