Hükümetin ısrarla gündemine almadığı emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar, hedefe kilitlendi. Son kozlarını çekecekler. İstanbul Maltepe’de miting yapacak olan EYT’de hedef 1 milyon katılım. EYT’liler İstanbul’da türemeye hazırlanıyor.

Bir mağduriyetten dolayı her siyasi görüşten insanın bu denli güçlü bir örgütlenme içine girdiği ve kader birliği ettiği, birlikte mücadele yürüttüğü başka bir oluşum daha yoktur. Ellerinden alınan kazanılmış haklarının verilmesi için her yolu deneyen ancak bugüne kadar sonuç alamayan emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız, yılmadan, kararlılıkla hak arayışlarını sürdürüyor. Onlar sesini duyurmak için toplantılar yaptıkça, dev buluşmalar gerçekleştirdikçe, muhalefet partilerini harekete geçirtip önergeler, kanun teklifleri verdirdikçe; hükümet geri adım atmamakta, EYT’nin gündemlerinde olmadığını sürdürmekte, onların hakkını iade etmemekte ısrarcı.

“SİNOP EYT’DEN DE KATILIM OLACAK”
EYT Basın Sözcüsü Aygün Koçak konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Valilikten gerekli iznin çıktığını EYT SYD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak duyurdu. EYT mitingi için 27 Şubattan bu yana bekleniyordu. Mitinge onay verildi. EYT’nin önünde kısa bir süre var. Ancak daha önce Özüpak’ın yaptığı çağrıya uyarak hazırlıklarını yapan EYT oldukça hazır görünüyor. Ana hedef İstanbul mitinginde alana 1 milyon EYT’nin gelmesi belki de hükümeti harekete geçirme anlamında EYT’nin son şansı bu. Seçim restine rağmen hala gündemimizde EYT yok diyorlarsa bu son ikaz olacaktır hükümete. EYT mitingine katılacak olan vatandaşlar için temsilciklerin telefon numaraları paylaşıldı. Sinop olarak grubumuzla birlikte biz de katılım sağlayacağız. EYT Sinop İl Temsilciliği de önümüzdeki günlerde yoğun bir kalabalıkla alınan kararları değerlendirme toplantısı yapacak. Katılacak olan tüm üyelerimize teşekkür ederiz. “ dedi.
