Akliman yolu üzerinde çekilen görüntülerde Pet şişelerden plastik poşetlere, yiyecek artıklarından çeşitli ambalajlara kadar birçok çöp, yol kenarına gelişi güzel şekilde atılmış olduğu görüldü.Özellikle yaz sezonunda yoğun ziyaretçi çeken bu güzergahta, çevrenin bu denli kirletilmesi büyük tepki topladı.
Bölgeye gelen vatandaşlar bu durumun Sinop'un imajına zarar verdiğini belirterek yetkilileri göreve çağırdı. Çevre temizliği konusunda daha etkin denetimler yapılması ve halkın bilinçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
"Bu manzaralar Sinop'a hiç yakışmıyor. Akliman gibi bir yerin bu hale gelmesi çok üzücü. Lütfen bu güzellikler sahipsiz bırakılmasın" şeklindeki ifadelerle tepkilerini dile getiren vatandaşlar, çöp atma alışkanlığının değiştirilmesi gerektiğini belirtti.
Yetkililerin, yol boyunca yeterli sayıda çöp kutusu ve atık toplama noktası oluşturması, aynı zamanda sık sık temizlik çalışmaları yapması bekleniyor.
Güzelliğine gölge düşürüldü!
Sinop'un turizm açısından önemli noktalarından Akliman bölgesi , duyarsız vatandaşların yol kenarına bıraktığı çöp yığınlarıyla adeta çöplüğe döndü.
Yayınlanma :
03.08.2025 13:48
Güncelleme :
03.08.2025 13:48


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: