Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından daha önce iki defa kısmi olarak durdurulan ticari amaçlı hamsi avcılığı av yasağını 7 Şubat 2021 tarihine kadar uzattı. Balıkçılar hamsi sezonunun bu şekilde kapanacağını ve önümüzdeki yıl Karadeniz’de inanılmaz hamsi bolluğu olacağını belirttiler.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından daha önce iki defa kısmi olarak durdurulan ticari amaçlı hamsi avcılığı av yasağının 7 Şubat’a kadar uzatıldığı açıklandı. Sinoplu balıkçılar hamsi sezonunun bu şekilde kapanacağını ve önümüzdeki yıl için hamside büyük bolluk beklediklerini söylediler
Karadeniz’de hamsinin olduğu yıllarda hiç bu kadar yasak olmadığını kaydeden balıkçı Adnan Demir “Karadeniz’de hamsinin olduğu yıllardan bu yıla kadar yani çok uzun süreden bu yıllara kadar hiç yasaklanmadı. Mevsimi içerisinde ince hamsi olmuş olmasına rağmen yasaklanmadı. Bu sene devlet böyle bir karar aldı. Biz saygı duyuyoruz. Devletin yaptığı her şeyin doğru olduğuna inanıyoruz.” dedi.
"ÖNÜMÜZDEKİ YIL İNANILMAZ HAMSİ OLACAK"
Önümüzdeki yıl Karadeniz’de adeta hamsi bolluğu beklediklerini belirten Demir, “Gidişat o ki önümüzdeki yıl hamsi inanılmaz olacak. Karadeniz’e sığmayacak şekilde hamsi bol olacak. Şu anda hamsinin yerini istavrit ve mezgit aldı. Şu anda mezgit boyuna göre 25ile 60 TL arasında, istavrit 25 TL, tirsi 15TL, çipura 45, levrek ise 50 TL’den alıcı buluyor.