Gerze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bu uygulamanın hayvanların kimliklendirilmesi, kaybolma veya çalınma gibi durumlarda bulunmalarını kolaylaştırmak ve sahipsiz hayvanlarla ilgili yaşanan sorunların önüne geçmek amacıyla yürürlüğe girdiği belirtildi.Çip uygulaması için evcil hayvan sahiplerinin randevu alarak evcil hayvanı ile müdürlüğe gelmeleri gerektiğini bildirdi.Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde getirilen bu yükümlülüğe 31 Aralık 2025 tarihine kadar uymayan hayvan sahipleri hakkında idari para cezası uygulanabileceği hatırlatıldı.
Sistem sayesinde herhangi bir sağlık kuruluşu ya da yetkili birim tarafından tarama yapıldığında, hayvanın sahibine kolaylıkla ulaşılabiliyor. Evcil hayvanlara takılan mikroçipler, hayvanın kimlik bilgilerini içeren özel bir sistemle entegre edilerek, ülke genelinde merkezi bir veri tabanında saklanıyor.
Hayvan sahiplerine çip hatırlatması
Gerze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında evcil hayvan sahiplerini uyardı.
Yayınlanma :
08.04.2025 10:34
Güncelleme :
08.04.2025 10:34


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: