Sinop Kent Konseyi Genel seçimler sonrası 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Sinop Sanayi Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya Sinop Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Belediye Başkanı Baki Ergül, Dernek Üyeleri, Sendika Temsilcileri ve Muhtarlar katıldı.
Genel Seçimler sonrası yapılan ilk Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısında Divan başkanı ve yardımcıları, yeni Kent Konseyi başkanı ve konsey üyeleri seçildi. Seçimler sonucu yeni Kent Konseyi Başkanı Betül Köse oldu.
Programda görüşlerini belirten Belediye Başkanı Baki Ergül yeni dönemde Kent Konseyinden daha çok çalışmalar ve aktiviteler beklediğini belirterek Sinop ile ilgili yapılabilecek çalışmalardan bahsetti.
Ergül, Kent Konseyi'nin kent hayatında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesinin yanı sıra kentin hak ve hukukunun korunması, kent planlanması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye karşı duyarlılığının artırılması, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, kent ve yaşam kalitesini geliştiren bir toplu girişim, yerel demokratikleşme ve kalkınma projesi olduğunu söyledi.
Ayrıca Baki Ergül Sinop’ta yapılan çalışmalara da değinerek, “Hükümet nedense kurallarını sadece Sinop’ta uyguluyor. Sinop’ta sadece egolarını tatmin ediyorlar. Nereye bir hizmet çalışmaya yapmaya kalksak önümüze bir engel çıkartıyorlar. Lütfen artık Sinop’un önünü kesmesinler yapılan yatırımlara engel olmaya çalışılmasın” dedi.
Baki Ergül’e nükleer çalışmalar ile ilgili gelen sorunun ardından ise açıklama yapan Ergül, “Ben, Japonya gittim gördüm. Nükleerin kalbine kadar gitti. Şuan Japonya’da hiçbir nükleer santral faaliyette değil. Referandum sonucu kapatılan santraller şuan yeniden yapılandırılıyor. Tekrardan referandum yapılarak açılıp açılmaması gündeme getirilecek. Bende aynı Japonya’da olduğu gibi Sinop halkına sorulmalı ve referandum yapılmalı diyorum. Özellikle orada sordum Nükleer santral sadece deniz kenarında yapılmıyor. Böyle bir zorunluluk yok.” diye ekledi.