Sinop Alan Yönetimi Başkanı ve FIJET-ATURJET Üyesi Hüsnü Gümüş Hikmet Tosun için yazdı. Başarılı çalışmaları ile Sinop'ta derin izler bırakan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun'un görevden alınmasının yankıları sürüyor.
Gümüş yazısında, “Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun'un bundan sonraki kariyerinde tarihçi, eğitimci, kültür uzmanı ve turizmci olarak verdiği hizmetlerden oluşan deneyimlerini ülke düzeyinde aktarabileceği bir konumda olması gerektiğine inanıyorum.
Turizm Haftası'na anlam katan konuşması ve düzenlediği etkinlikler nedeniyle gazetemizde yer alan haberler üzerine kendisi için yazdığım yorumda 'Sayın Müdürümüz konulara hakim yapısı ile geleceğin planlanmasına da katkıda bulunuyor. Kendisini nice güzel haftalarda izleyebilmek dileği ile.' cümlesini kullanmıştım.
10 yılı aşan hizmet süresinde Sinop'un farklı renklerinden evrensel değerleri olan, Sinop adını taşıyan ürünler çıkarılmasına yol açan çalışmalarının, projelere olan somut katkılarının satırlara değil ciltlere konu olabileceğini düşünüyorum.
2011 yılı Avrupa Günü'nde Sinop'ta açıklanan AB çapında bir sivil toplum projesine dönüştüren yapının temelinde o zamanki Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı'nın 'bu kenti kurtarabiliriz' cümlesinin ardındaki gizem yatmaktadır.
Sinop'ta bu mesajın yerel yönetimler ve sivil toplum tarafından gereği gibi değerlendirildiği bir ortam oluşmuştur. Kendisini, Yerel Düşünce, sanat ve kültürel değerlerin evrensel yaşam kazanması için Sinop'un kendini yenileyen bir kent olması için başlatılan, Alan Yönetimi kurullarında görüşülme aşamasına gelen Avrupa Birliği Projesi'ne açılan yolun ve Alan Yönetimi birimleri tarafından güzel yönetilmiş bu sürecin en etkili kişisi olarak görüyoruz.
Dizaynrentacar Malatya oto kiralama sizlere en ucuz ve en kaliteli oto kiralama hizmetini sunar.
Geçtiğimiz günlerde açıklanan Kültür Ana Planı kapsamında Sivil toplum, kültür ve turizm ilişkisinde yerel potansiyelin, kültürel mirasın korunmasına yönelik katkıları ile ülkesel anlamda ve evrensel ortamda değerler oluşturmak için ülke çapında yeni bir aşamadayız.
Kültür Ana Planı ile Sinop'ta uzun yıllar süren çalışmalar sonucunda AB tarafından kabul edilen hedeflerinden biri de ülke bazında örnek Alan Yönetimleri oluşturulması olan projenin ülkemizin tümünde kültürel ve toplumsal mekanlar oluşması temeline dayanan çalışmalar bazında ele alınmasının da yolu açılmış oluyor.
Kültürel Gelişme Planlarının hazırlanmasında ve uygulanmasında bilgilerini paylaşma deneyimleri olan kişilerin önemini düşündüğümüzde daha önce de değindiğimiz gibi Alan Yönetimi planı uygulamalarına bağlı olarak yapılacak çalışmaların Sinop'ta oluşacak merkezler üzerinden gerçekleşebileceğini düşünüyorum.
Sebeplerden sonuç çıkarmak gerekirse başlangıçtaki dileğimi, mekanların (Buzhane Binası-Kültür Merkezi) ve kişinin hazır olduğu Sinop'un kültürde ve turizmde ülke çapında yeniden yapılanma adına bir oluşumun merkezi olarak değerlendirilmesi adına bir çağrı ile tamamlamak istiyorum.
Tanımaktan ve birlikte çalışmaktan mutlu olduğum Değerli dostuma kendisini izlemekten mutlu olmaya devam edeceğimiz bir yaşam diliyorum.” denildi.