Sinop'a İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) kurulacak. İş Geliştirme Projesi kapsamındaki proje ile ilgili Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği arasında Valilik toplantı salonunda protokol imzalandı.
İmza törenine Vali Yavuz Selim Köşger, Valilik Yatırım Danışmanı ve Bakanlık Müşaviri Hayati Yaşar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, KUZKA Genel Sekreteri Hilmi Ergül, KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan ve basın mensupları katıldı.
Sinop'a İş Geliştirme Merkezi ile Sinop’a gelen kruvaziyer gemilerinin, yerli ve yabancı turistlerin hediyelik eşya alabileceği bir alan yaratılmış olacak. İş Geliştirme Merkezi’nde satışa çıkılacak ürünlerin ise % 100 Sinop imalatı olmasına özen gösterilecek.
Vali Köşger, KUZKA'nın bölgede bulunan üç ilin kalkınmasını planlamak ve Türkiye'nin diğer bölgeleriyle ve Türkiye geneliyle aralarındaki kalkınma ve kalkınmışlık farkını kaldırmak ve planlı kalkınmayı gerçekleştirmek üzere kurulmuş bir kalkınma ajansı olduğunu söyledi.
KUZKA'nın 5 yıldır faaliyet gösterdiğini hatırlatan Köşger, "Şu ana kadar üç ili kapsayan Sinop, Kastamonu ve Çankırı için iş çevrelerini, iş yapma, iş geliştirme fikri olan müteşebbislerimize KUZKA tarafından 35 milyon lira destek sağlandı." dedi.
Köşger, "Bu noktada ilimiz bu 5 yıllık süre zarfında yüzde 16 civarında bir kurumsal destek almış idi. İlk defa bu sene centilmenlik anlaşması çerçevesinde üç il belli bir miktarda bu işi paylaştı. Daha önce Kastamonu ili ağırlıklı olarak bu desteklerden istifade ediyordu.Sinop bu kapsamda İş Geliştirme Merkezi porjesine yoğunlaştı. İş Geliştirme projesi Özel İdare tarafından belediyemizinde çok uzun yıllar kangren olmuş bir sorunu çözmesi bağlamında bir mezbahane projesini sundular ve kabul edildi. İlimizde 2 tane kurumsal porje yaklaşık 3 milyon lira civarında bir proje destek görmüş oldu" dedi.
Ardından KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan projenin genel hatları ve amacıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Konuşmaların ardından Sinop'a İŞGEM kurulması ile ilgili KUZKA ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği arasında protokol imzalandı.