Meslek edindirmeye yönelik olarak faaliyet gösteren İşkur, pilot bir uygulamayla Sinop Üniversitesinde temsilcilik açtı.
"Mesleği olmayanlara meslek edindirmek, mevcut mesleğinde iş bulamayanlara yeni bir meslek öğretmek, mesleki becerileri geliştirmek" gibi çalışmalar yürüten ve üniversitelerde yapılanmak gibi yeni bir uygulama yolunda adım atan İşkur, pilot okul olarak seçilen Üniversitede de temsilcilik oluşturdu.
Pilot uygulamanın nihayetinde tüm üniversitelerde yapılanacak olan İşkur, mevcut uygulamayla üniversite öğrencilerini mesleki anlamda bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi planlıyor.
İşkur İş ve Meslek Danışmanları, her Çarşamba Sinop Üniversitesi'nde danışmanlık hizmeti verirlerken bahar dönemi itibarıyla da Üniversite akademik birimlerinde temsilciliği tanıtma maksadıyla sunumlar gerçekleştirecekler.
İş arayanla işveren arasında köprü vazifesi gören İşkur temsilciliği, Üniversite öğrencilerinin özel sektörde nasıl yönlendirilebilecekleri, ilimizde ne şekilde istihdam edilebilecekleri gibi noktalarda bilinç oluşturmak üzere çalışmalarını
sürdürüyor.Haber:Esra AKSU
İŞKUR Temsilciliği Sinop Üniversitesi'nde Faaliyete Geçti
Yayınlanma :
16.02.2014 23:00
Güncelleme :
16.02.2014 23:00