Sinop'ta Stad Mezarlığı çevresinde, plastik poşetler, pet şişeler ve diğer atıklar yerlere rastgele atılmış halde bulundu. Bölge sakinleri, son dönemde artan karavan turizminin ve düzensiz ziyaretçi akışının çevre kirliliğine neden olduğunu belirtti.
Karavanlardan kaynaklanan bu atıklar, bölgedeki doğal güzelliklerin zarar görmesine yol açarken, çevre sağlığı açısından da ciddi tehdit oluşturuyor. Vatandaşlar, özellikle turizm sezonunda temizlik çalışmalarının artırılmasını ve ziyaretçilerin çevre bilincinin yükseltilmesi için kampanyalar düzenlenmesini talep ediyor.
Yetkililerden, hem temizlik seferberliği hem de karavan sahipleri ile turistlere yönelik bilinçlendirme çalışmalarının hızlandırılması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: