Hasat zamanının başlamasıyla tezgahlarda yerini alan bamya fiyatının yüksekliği ile dikkat çekiyor. Sinop Meydankapı Mahallesi’ndeki Kapalı Pazaryeri’nde 1 kilosu 100 liradan satılan bamya üretiminin ve hasatının zorluğuyla biliniyor. Pazar satıcıları, bamyanın işçiliğinin zor olduğunu ifade ederken artan maliyetlerin de fiyatları yükselttiğine dikkat çektiler.
Bamya satıcısı Sabri Yavuz yaptığı açıklamada, ‘’Bamya fiyatları pahalı diyorlar ama pahalı değil. Çünkü neden bunu her gün topluyoruz. Büyümemesi lazım, hepsi aynı boyda olacak o yüzden her gün toplamak lazım. Ürünü toplaması zor. Yakıyor insanı" dedi.
Maliyetlerin yüksekliğine dikkat çeken satıcı Şerife Köklü, ‘’Bamya yüksek fiyatlı değil, gelmemiz gitmemiz zaten pahalı. Her gün toplayacaksın. Bu sıcakta kim bunu her gün toplar, emeği çok. Bize kalsa 200’e de vermeyiz ama mecburen vereceğiz.’ şeklinde konuştu.
Kilosu 100 lira
Sofraların vazgeçilmezi bamya Sinop’taki pazar tezgahlarında kilosu 100 liradan satılıyor.
Yayınlanma :
28.08.2023 18:27
Güncelleme :
28.08.2023 19:26
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: