Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi Sinop’ta odamızın ev sahipliğinde E-Dış Ticaret konulu eğitim toplantısı yaptı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve KUZKA Yönetim Kurulu Üyesi Erol Derici Sinop’un Dış Ticarette ümit ettiği yerde olmadığını belirterek ihracatımızın düşük seviyede olduğunu bunun artmasında ancak Dış Ticaret konusunda eğitimli insanların çoğalmasıyla mümkün olacağını belirtti.
Derici, “Maalesef dış ülkelere gitmiyoruz, pazarları tanımıyoruz. Onların ne istediğini, dolayısıyla ne satacağımızı bilmiyoruz. Üstüne üstlük birde bu konuları bilmeyen insanlar olduğumuz için ihracat konusunda zayıf kalıyoruz. İhracatı artırmanın yolu : 1. Yetişmiş eleman bulunması, 2. Pazarları tanımak ve bulmak, 3. de onların istediği malları üretmekten geçer. Bunun için bu E-Ticaret eğitimine önem veriyoruz ve destekliyoruz. Bundan sonraki hedefimiz pazarları tanımak olacaktır.” dedi.