Sinop’ta yapılan TSSF 2014 Yılı "Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Eleme Grubu Müsabakaları" sona erdi.
12 ilin sporcularının katıldığı müsabakalar 06-07 Haziran 2014 tarihlerinde arasında Sinop’ta gerçekleştirildi. 12 Sporcu bugün saat 09.00 Ada Başı Mevkiinde dalışlarına başlardı ve Saat 14.00’da son buldu. Müsabakaların sonucunda balık avlama miktarına göre sporcular derecelendirildi. Buna göre: 1.Bursa Alternatif Spor Kulübü, 2. Ankara Polis Akademisi Spor Kulübü, 3.Edremit Alternatif Spor Kulübü oldu.
Bireysel sıralamada ise 3’e giren sporcular ise: 1. Bursa Alternatif Spor Kulübü Hakan Gencer, 2. Bursa Alternatif Spor Kulübü Ferit Çalıkuşu,3. Ankara Akademisi Spor Kulübü Ahmet Volkan Demircioğlu oldu.
Atatürk anıtı önünde düzenlenen Madalye ve kupa törenine Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Belediye Başkanı Baki Ergül, Spor ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma gerçekleştiren Baki Ergül “Son yıllarda ihmale uğrayuan bu Zıpkınla balık avlama yarışması güzel geçmiştir. Umarım şehir dışından gelen misafirlerimiz Sinop’a mutlu gelmiştir. Mutlu da ayrılırlar. Bildiğiniz gibi Sinop bir ada şehri. Balığı bol denizi güzel bir şehir. Bu tür etkinliklerin bundan sonrada devam etmesini diliyorum. Sinop deniz sporları bakımından gerçekten kaliteli sporcuları bünyesinde barındıran bir kenttir ve bu sayı her geçen gün biraz daha arttarak devam etmektedir. Bu kent hakkikaten yaşamaya değer bir yer. Yatırımını turizmeş eğitime yatırmış bir kenttir. Dereceye giren sporcuları kutluyorum. Bu tür organizasyonların devam etmesini diliyorum.” dedi.
Program katılımcılara plaket verilmesiyle ve dereceyegiren sporculara madalya ve kupalarının verilmesiyle son buldu. Tutulan balıkların ise Çocuk Esirgeme Kurumuna Bağışlanacağı bildirildi.
Dereceye giren sporcular, 7-11 Temmuz tarihlerinde Balıkesir'de yapılacak olan Türkiye Şampiyonası finallerinde mücadele edecek.
Haber: Fatma ÖZEN