Sinop Alay Jandarma Trafik personelleri tarafından Merkez Atatürk İlkokulu ve merkez Abalı İlkokulu öğrencilerine trafik dedektifi eğitimi verildi.
Sinop Alay jandarma Trafik personelleri tarafından Merkez Atatürk İlkokulu ve
Merkez Abalı İlkokulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Sinop Alay jandarma Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Uzman Jandarma Fatih Ortac ve Mustafa Korkmaz’ın tarafından çocuklara sunum yapıldı.
Konu ile ilgili açıklama yapan jandarma personelleri, “Eğitimlerde, öğrencilere güvenli oyun alanları, emniyet kemeri kullanımı, yaya güvenliği ve trafikte görme, görülme kuralları hakkında bilgiler veriliyor. Öğrencilerin kendilerinin trafik kurallarına uyma şartı, trafik dedektifi olarak ailelerini ve çevresindeki trafik kural hatası yapan sürücülerin uyarılması yönünde öğrenciler yetkilendirildi. Trafikte hata yapanları gördüklerinde anne ve babaları dahi olsa uyarmaları ve kurallara uymayanları sınıf öğretmenleri vasıtası ile Alay jandarma Trafik şube müdürlüğüne bildirmeleri istenildi.” Şeklinde konuştu.
Eğitim sonunda öğrencilere "trafik dedektif kartları" takdim edilerek trafikte sorumlu davranmaları yönünde istekte bulundular.
Haber: Hakan Çakır