Meydankapı Genç Ofis’te gerçekleştirilen etkinliğe Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz ve eşi Özlem Gürbüz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Bilgin, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gecede, Türk halk müziğinin unutulmaz isimleri Aşık Veysel, Neşet Ertaş ve Aşık Mahzuni Şerif’in eserlerine ve bu türkülerin ortaya çıkış hikâyelerine yer verildi. Katılımcılar, türkülerin öykülerini dinlerken, eserler eşliğinde duygusal ve keyifli anlar yaşadı.
Etkinlik boyunca öyküler ve türküler harmanlanarak katılımcılara hem eğitici hem de eğlenceli bir program sunuldu. Zaman zaman izleyicilerin de türkülere eşlik etmesiyle geceye coşku hâkim oldu.
Düzenlenen programın, geleneksel kültürün yaşatılması ve genç nesillere aktarılması açısından önemli bir katkı sunduğu belirtilirken, katılımcılar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Öykülerle harmanlanan türküler Sinop’ta gönüllere dokundu
SİNKAMER Kadın Çalışmaları Kulübü tarafından yürütülen “Elden Ele Gönülden Gönüle Geleneklerimiz” adlı ÜNİDES projesi kapsamında Öyküleriyle Türkü Gecesi düzenlendi.
Yayınlanma :
18.12.2025 10:18
Güncelleme :
18.12.2025 10:18
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: