Sinop’ta kurulan kapalı pazar yerinde son günlerde sadece yaz meyveleri rağbet görüyor.
Sebze satışlarının ise durma noktasına geldiğini söyleyen pazarcı esnafı sıcak havada vatandaşların evlerine yakın market ve manavları tercih ettiğini söyledi.
Sinop’ta belirli günlerde farklı yerlerde kurulan semt pazarlarına kavurucu sıcaklar ve pandemi nedeniyle ilgi azaldı. Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kapalı Pazar yerinde daha çok yazın serinleten meyvelerin tercih edildiği öğrenildi. Fiyatı 10 ile 15 TL arasında değişen meyvelerden üzüm, şeftali ve nektari en çok ilgi gören meyveler olurken, sebzelerden ise fiyatı 4 ile 10 TL arasında değişen domates, patlıcan ve bibere ise daha önceki günlere göre ilginin azaldığı belirtildi.
Pazarcı esnafı meyvelerin bağışıklık sisteminin de çalıştırdığını belirterek, herkesin meyve tüketmesi gerektiğini söyledi.
“BOL BOL SEBZE VE MEYVE TÜKETTİN”
Yaz meyveleri satışı yapan esnaflardan Muharrem Çelebi, Ferdi Kaya Ve Şahin Akgün :” Bu gün perşembe olmasına rağmen işlerimiz önceki haftaya oranla biraz durgun. Genelde yazlık şeftali üzüm gibi yaz meyveleri tercih ediliyor. Vatandaşlarımız sıcak havayla birlikte pazara gelmek istemiyorlar sanırım piyasa durgun. Vatandaşlarımız bağışıklık sistemini güçlü tutması için meyve tüketmesini öneriyoruz. “ Dedi
“DOMATESLER ELİMİZDE KALDI “
Öte yandan sebze satışı yapan Mustafa Aydın ise:” Bafra’dan geliyoruz. İşlerimiz çok durgun gecen hafta 130 kasa domates satmıştık bu hafta nedense pazarda kimse yok. Domatesler elimizde kaldı. Her çeçen gün pazara gelen kişi sayısı azalıyor. Allah sonumuzu hayretsin insanlar da haklı napsin alım gücü düştü. Artık bahçesi olan vatandaşlar bahçede kendi mahsulünü kendi yetiştiriyor buda pazara rağbeti düşürüyor.” Dedi.
“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ GÜÇLENDİRECEK MEYVELER ALMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Semt pazarında alışveriş yapan vatandaşlardan Habibe Özcan, “Yaz döneminde olduğumuzdan dolayı fiyatlar şuanda uygun durumda. Fiyatlar 10 liradan aşağı bir şey yok, şeftali ve üzüm aldım, kiloları 10 liradan aldım. Genellikle bu yaz döneminde şeftali, üzüm gibi bu tür meyveleri alarak bağışıklık sistemimizi güçlendirecek şeyler alıp yemeye çalışıyoruz. Bol bol sebze ve meyve tüketiyoruz. Yaz meyveleri olarak da yazın karpuz, üzüm çok alıyoruz. Korona virüsten dolayı daha çok açık alanda geziyoruz. Aşılarımızı da olduk. Sinop şu anda aşılamada çok iyi bu konuda halkımız çok duyarlı, ben buradan bütün halkımıza teşekkür ediyorum.” Dedi