Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Azerbaycan’a yaptığı ziyaret sırasında önemli bir iş birliği toplantısına katıldı. Rektör Taşdemir, T.C. Bakü Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Hakan Kalender ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Prof. Dr. M. Fatih Bilal Alodal ile birlikte, Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı’nda gerçekleştirilen üst düzey görüşmelere katıldı.
Toplantıya Azerbaycan Tarım Bakan Yardımcısı Elçin Zeynalov, Bakan Danışmanı Zaur Aliyev ve Hayvancılık Genel Müdürü Bayandur Rzayev de iştirak etti. Görüşmelerde, su ürünleri ve balıkçılık alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve bu sektördeki bilimsel ve sektörel ortaklıkların güçlendirilmesi için atılacak adımlar ele alındı.
Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop Üniversitesi olarak su ürünleri ve balıkçılık konusundaki güçlü bilimsel altyapı ve uzman kadrosuna sahip olduklarını belirterek, sürdürülebilir projelerin hem bölgesel kalkınma hem de uluslararası iş birliği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Bu projelerin, Sinop ve Azerbaycan arasındaki iş birliğini daha da derinleştireceği vurgulandı.





Yorumlar
Kalan Karakter: