Sinop’ta çaparisi ile istavrit avına çıkan Balıkçı Bülent Boyacı, oltasına takılan 2 adet çingene palamutu görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Tanesi yaklaşık 200 gram ağırlığında olan balıklar, sezonun erken ve bereketli geçebileceğine dair umutları artırdı.
Her yıl genellikle Eylül–Kasım ayları arasında yoğun avlanan palamut, bu yıl normalden önce Karadeniz sularında görülmeye başladı. Bu durumun palamut sezonunun bu yıl erkene çekilebileceği belirtiliyor.
Karadeniz kıyısındaki balıkçılar, bu gelişmeyi “vira bismillah” demeye hazırlık olarak değerlendiriyor.
Sezonun ilk palamutları Sinop’ta yakalandı
Sinop’un Demirci köyü açıklarında 9 Ağustos 2025 itibarıyla sezonun ilk çingene palamutları oltaya takıldı.
Yayınlanma :
10.08.2025 09:16
Güncelleme :
10.08.2025 09:16


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: