Sinop Rota Denizcilik Gemi ve Yat Hizmetleri Acenteliği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Levend, kruvaziyer turizmi ve Sinop Limanı üzerine açıklamalarda bulundu. Sinop’un kruvaziyer turizmindeki yeri, limanın mevcut durumu ve turist gemilerinin neden yeniden rotaya alınmadığı konusunda değerlendirmelerde bulunan Levend, yetkililerin bu konuda daha fazla çalışma yapması gerektiğini ifade etti. 2014 yılında 39 yabancı bayraklı kruvaziyer gemisini Sinop Limanı'na yanaştırdıklarını belirten Levend, daha sonra yaşanan süreci ve gemilerin gelmeme nedenlerini aktardı.
Savaş ve pandemi karadeniz havzasını etkiledi
İstanbul Limanı'nın restore edilmesinden dolayı, gidiş ve dönüşlerde uğrama zorunluluğu nedeniyle yolcu transferi anlamında Karadeniz havzasından geçilemediğini ifade eden Levend, “Bu geçemeyişleri yalnız bizi değil, diğer Karadeniz limanlarını da, yabancı ülke limanlarını da etkiledi. Bundan sonra 2020 yılında açılma aşamasındayken rezervasyon almaya başlamıştık, bu sefer pandemi ortaya çıktı; bundan dolayı randevular iptal edildi, 2 sene de bundan dolayı gelemediler. Daha sonra Ukrayna-Rusya savaşı çıktığından dolayı bu gemilerin sigortaları Karadeniz'e girmelerine onay vermedikleri için, bu nedenle bu defa giremediler” dedi.
Sinop'a her gelişlerinde ceza ödüyorlar
Şu anda bir Rus gemisinin Karadeniz'de çalıştığını belirten Burhan Levend, gemilerin Sinop'u programdan çıkarma nedenini şu sözlerle açıkladı: “Şu anda Rusya’nın Soçi kentinden hareket ederek İstanbul ve bazı zamanlar Ege'ye inmekte ve dönüşte Amasra, Samsun ve Trabzon olarak ring atmaktadır. Sinop'u programlarından çıkarttılar. Nedenleri, Sinop'a her gelişlerinde ceza ödemeleri. Bakanlığın uyguladığı bir ceza var, buraya gelen gemilerin suçu değil; Liman Başkanlığı hem işletmeye yazıyor hem de gemiye yazıyor, çift bir ceza uygulanıyor. Nedeni de limanın römorkör ve pilotaj hizmeti vermediğinden dolayı. Bu gemilerin her tarafında çalışan balastlar olduğu için römorköre gerek yok, zaten diğer limanlarda römorkörler bir işlem yapmıyor, yanında duruyorlar. Römorkör temin etmesi gereken liman işletmesi, bundan dolayı gemiye ceza yazılıyor. Bu cezaları liman işletmesi kabulleniyor fakat gemiye yazılınca bizim gemiye izahımız mümkün olmuyor. Bu defa gemi diyor ki: 'Biz Sinop'a geliyoruz, bir ekonomik girdi sağlıyoruz, her gelişte bin kişiye yakın yolcu getiriyor, hatta personel ile bu 1500’e çıkıyor, birçok kişi alışveriş yapıyor, restoranlara gidiyor.' Fakat bundan dolayı Sinop'u programlarından çıkardılar.”
Normalde sefer sayısı 38’di, yetkililer ivedilikle el atmalı
Normalde böyle bir ceza uygulaması olmasa nisan ve kasım aylarında Sinop'a programlanan sefer sayısının 38 olduğunu vurgulayan Levend, “Ben bunu çok defa yetkililere söyledim, ilk olarak İl Ticaret Odası bu işe el atmalı çünkü bizim bireysel girişimlerimizin de bugüne kadar bir sonuç vermedi. Bana gelip, beni arayıp yetkililerden 'Bu gemi buraya neden gelmiyor?' diyorlar. Bakın ben size çok örnek vereyim; Samsun Limanı olarak gidilecek bir liman değil çünkü bir yük limanı, tozun toprağın içinde yolcular çıkıyor, Sinop yürüme mesafesi, Samsun'da otobüsler ile gidiş geliş yapıyorlar. Oldukça fazla problem var, eskiden beri kruvaziyer gemiler Samsun Limanı'nı hiç tercih etmezlerken, zaten Samsun'da da tarihi anlamda gezilecek bir yer yok, bundan dolayı Sinop'u iptal ettikten sonra mecburen Samsun'a başlamak durumunda kaldılar. Yetkililer bu konuya ivedilikle el atmalı, bu cezanın kaldırılması acilen gerekmekte” diye konuştu.
Savaş bittiğinde batılı gemiler gelmek istiyor ama Karadeniz mahrum kalıyor
Sözlerini Sinop'u ve Karadeniz'i bekleyen geleceğe yönelik önemli bir uyarıyla tamamlayan Levend, şu ifadeleri kullandı: “Bununla birlikte Sinop’u bekleyen çok büyük problemlerden biri de şu: Yarın Ukrayna-Rusya savaşı bittiğinde Avrupa menşeili, Amerikan menşeili çok fazla geminin bu savaşın bitmesini bekledikleri ile ilgili bize bildirimleri var. Karadeniz’e girmek istiyorlar. Karadeniz’e girdikleri zaman uğrayacakları Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Rusya artı Gürcistan olarak birçok liman ayağı olacak. Bundan dolayı yolcularını değişik destinasyonlara götürme amacındalar fakat Karadeniz bundan dolayı hemen hemen 10-12 senedir bundan mahrum oluyor.”
Yorumlar
Kalan Karakter: