Montessori eğitimi ile; çocuklar dikkatini yoğunlaştırmayı, , üretken olabilmeyi, özgüvenini ve sorumluluk duygusunu öğreniyorlar. Özel Çocuk Kalbi öğrencilerine haftada iki gün düzenli olarak bu eğitim veriliyor. Çocuklar dokunarak; hem el becerilerini geliştiriyor hem de eğlenerek öğreniyorlar. Geçtiğimiz günlerde de Burcu Can öğrencilerle birebir ilgilenerek kaşıklama çalışması gerçekleştirdi. Kaşıklama Çalışması; çalışmanın amacı çocuklarda el-göz koordinasyonunu sağlama,el bileğini bükme becerilerini kazandırma,bağımsız yemek yeme becerisini kazandırma, görgü kurallarını kazandırmayı sağlar. Özel İlgi Alanı; aktarılan malzemenin ses çıkarması(ince-kalın) ve kol kasının tamamen kullanılmasıdır.
Okulundaki öğrencilere birebir Montessori eğitimi veren okul kurucusu Burcu Can: “ Çocuklar için Montessori eğitiminin çok önemli olduğunu düşünerek, bizzat kendim bu eğitimi aldım ve çocuklarla birebir ilgilenerek bu eğitimi veriyorum. Bu eğitim hakkında sizlere kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum.
Montessori eğitimi çocuğa ne kazandırır?
Çocuk kendi bireysel beceri ve ilgi alanında kendi hızıyla gelişir. Dikkatini yoğunlaştırmayı öğrenir. Çalışma isteğini ve zevkini geliştirir, üretken olur, toplumsal bir varlık olur. Kaygılarını en doğru şekilde nasıl dışa vurabileceğini öğrenir. Özgüvenini ve sorumluluk duygusunu geliştirir. Disiplini içselleştirir, bir problemi nasıl tanımlayacağını ve onu çözmek için nasıl çalışacağını öğrenir. Kendisine ve başkalarına karşı saygı duyar.
Neden Montessori Eğitim sistemini Tercih Ettik?
Zihinsel gelişimin en önemli yaşları ilk altı yaştır. Bilinçsiz öğrenmenin bilinçli öğrenme seviyesine geçtiği bu yıllar geri dönüşü olmayan bir dönemdir. Bu yıllarda çocukların, çerçevelerinden öğrenmek ve bilgiyi emmekle olağanüstü duyarlılıkları ve zihinsel güçleri vardır. Montessori Eğitimi geleneksel eğitim sisteminden farklı bir sistemdir. Eğitim, her çocuğa özel programlanır ve uygulanır. Her çocuk bireydir, kendi hızında eğitim alır. Çocuklar karışık yaş uygulaması ile kendi gelişim seviyelerine göre eğitim alabilirler.
Montessoride Her Çocuğun Seçim Özgürlüğü Vardır
Çocuk çalışmayı bitirmeye zorlanmaz. Kesintisiz çalışma döngüsü vardır. Doyuma ulaştığında kendi öğrenme döngüsünü tamamlar. Kendi çalışmasını kendi seçen çocuk, mükemmelleşmek için kendi içgüdüsüyle tekrar yapar. Yapılan hata öğretmenler tarafından gösterilmez, materyaller hata kontrolü içerdiği için çocuklar tarafından öğrenilir.” dedi.