Sinop Kapalı Pazaryerinde kurmalık zeytin hareketliliği dikkat çekti. Kış gelmeden kurmalık zeytin alışverişine başlayan vatandaşlar, marketlerden alınan ve birçok katkı maddesi içeren hazır zeytinlerin yanı sıra dalından yeni toplanmış zeytinlerin alınarak evde kurulmasının daha sağlıklı olduğunu kaydetti.
Pazarda yeşil ve siyah zeytin seçenekleri geniş bir yelpazede sunuluyor. Satıcılar bu yılki hasadın hem verimli geçtiğini hem de ürün kalitesinin yüksek olduğunu belirtiyor. Tezgâhlarda yer alan zeytinler, farklı işleme yöntemlerine uygun çeşitlilikte satışa sunuluyor. Vatandaşlar, kendi damak zevklerine göre salamura yapabileceği veya hemen tüketebileceği taze zeytinleri tercih ediyor.

Bu sezon zeytin fiyatlarında dengeli bir seyir izlenirken, satıcılar talebin yüksek olduğunu dile getiriyor. Zeytinin yanı sıra, zeytinyağı fiyatlarının da düşmesini umut eden vatandaşlar, ürünlere olan ilgiyi artırıyor. Zeytin fiyatları, kalitesine ve türüne göre değişiklik gösterse de pazar tezgâhlarındaki hareketlilik, sezonun bereketli geçtiğine işaret ediyor. Pazarlarda tezgâh açan satıcılar, ürünlerinin tazeliği konusunda vatandaşlara güvence veriyor.

Pazar esnaflarından Sadi Erçiçek pazar tezgahlarında yer alan kurmalık zeytin fiyatlarıyla ilgili, "Şuan kilosu 100 lira. Kurulmuş olarak ise 350 lira. Ayrıca tezgahımızda zeytinyağı satışı da yapıyoruz. Litresi şuan 300 lira. Şuan en çok rağbeti yeşil zeytin görüyor. Satışlarımız güzel. Herkes bizi biliyor, bizden alıyor. Bizde müşteri memnuniyeti çok önemli, müşteride memnun bizde memnunuz emeğimizin karşılığını alıyoruz" dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter: