Valilik toplantı salonunda düzenlenen programa, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, TİMBİR Genel Başkanı Süleyman Basa, kurum ve daire amirleri, STK temsilcileri, akademik, idari personel ve vatandaşlar katıldı.
Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak katılan Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selman Tunay Kamer, Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Gazeteci Muhammet Kaçar ile Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Abdullah Demir doğru ve güvenilir içerik üretimi, sivil toplum kuruluşları etkin sosyal medya kullanımı ve sivil toplum kuruluşları basın, medya iletişimi gibi konuları ele aldı.
Panelde kısa bir konuşma yapan Rektör Taşdemir, sivil toplum kuruluşları ile medyanın önemine vurgu yaparak, “Öncelikle, medya toplumun bilgiye ulaşmasında ve bilinçlenmesinde hayati bir rol oynamaktadır. Günümüzde dijitalleşmenin de etkisiyle medyanın gücü ve etkisi daha da artmış durumdadır. Diğer yandan, sivil toplum kuruluşları, toplumsal sorunların çözümünde ve demokrasinin güçlenmesinde önemli aktörlerdir. Medya ve STK'lar arasında güçlü bir iş birliği, toplumsal değişim ve dönüşüm için gereklidir. Medya, STK'ların sesini daha geniş kitlelere ulaştırırken, STK'lar da medya aracılığıyla toplumsal farkındalık yaratabilir.” dedi.
Panel soru-cevap bölümüyle sona erdi.



Yorumlar
Kalan Karakter: