İkinci açık çağrı döneminde 10 projeye verilecek destek yaklaşık 1 milyon avro olacak. Böylece Ortaklaşa’nın 1,3 milyon bütçeli hibe programı tamamlanacak. Ortaklaşa Hibe Program’ı kapsamında, sivil toplum ve yerel yönetimlerin işbirliği içinde çalışacağı, kültür ve sanatın farklı disiplinlerine odaklanan, yerel kültür politikalarının geliştirilmesine katkı sağlayacak projelere maddi destek sağlanıyor. Ortaklaşa Hibe Programı’nın 4 Nisan - 4 Haziran 2024 tarihleri arasında başvurulara açık olan ikinci açık çağrı dönemine 35 şehirden 131 proje başvurdu. Bu proje başvurularında 16 büyükşehir, 13 il, 75 ilçe ve iki de belde belediyesi ortaklığı yer aldı. Değerlendirme Komitesi tarafından hibe başvuru rehberindeki kriterler doğrultusunda yapılan değerlendirmeler sonucunda 10 projenin desteklenmesine karar verildi. Bu kapsamda Balıkesir, Çanakkale, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Rize ve Sinop’tan kültür-sanat alanında çalışan sivil toplum kurumları; Adıyaman, Ataşehir, Balıkesir, Defne, Gaziantep, Hopa, Konak, Küçükkuyu, Maltepe, Marmara Adalar, Merzifon, Ortahisar, Şişli belediyeleriyle ortaklaşa projeler yürütecek.
SİNOP’TAKİ KÜLTÜREL PROJELER ORTAKLAŞA PROGRAMI İLE DESTEKLENECEK!
İstanbul Kültür Sanat Vakfı(İKSV) tarafından Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirilen Ortaklaşa, Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın ikinci açık çağrı döneminde kültür ve sanatın farklı disiplinlerine odaklanan, bulundukları bölgede yerel kültür politikalarının geliştirilmesine katkı sağlayacak 10 proje seçildi.
Yayınlanma :
03.09.2024 13:22
Güncelleme :
03.09.2024 13:22
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: