Bu sertifika ile Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk RTTP, ülkemizdeki 45 RTTP’ten biri ve Dünyada tescilli 900 Teknoloji Transferi Profesyonelinden biri olmuştur.
RTTP unvanı, misyonu bilgi ve teknoloji transferinde küresel standartları teşvik etmek ve sürdürmek olan Alliance of Technology Transfer Professionals (Teknoloji Transfer Profesyonelleri Birliği) tarafından verilmektedir.
RTTP unvanını alabilmek için; Bilgi Değişimi, Bilgi Transferi, Teknoloji Transferi alanlarda en az 4 yıl çalışmış olmak, RTTP Continuing Education (CE) Eğitimlerini tamamlayarak sınavlarını geçmek ve gerekli puanları tamamlamak, Bilgi Değişimi / Teknoloji Transferi alanlarında tamamlanmış projelerden oluşan yetkinlik ve bilgi birikimlerinin vaka üzerinde aktarılmasına dayanan, doğrulanmış başvuru dosyasından oluşan süreçleri tamamlamak ve çalışılan kurumun ATTP akredite kuruluşa üye olması gerekmektedir. Bu süreçte, RTTP Eğitimleri ve başvurusunun ücreti Avrupa Patent Ofisi tarafından finanse edilmiştir. Üniversitemizin Aralık 2023 tarihinde ülkemizdeki akredite kuruluş olan Üniversite Sanayi İşbirliği Platformu (USİMP)’e üye olmasıyla birlikte Öğr. Gör. Fatma Rabia Akçatemiz’in başvuru sürecinin önü açıldı.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: