Konu ile ilgili olarak Sinop Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz Erfelek İlçesi İncirpınarı köyünde yaşayan Cafer Keserci ve eşi Hatice Keserci‘nin ikamet ettikleri konut hakkında bazı yerel gazete ve internet haber sitelerinde yer alan haberle ilgili olarak konunun araştırılması ve incelenmesi için Valiliğimizce Erfelek Kaymakamlığına gerekli talimat verilmiş olup, Erfelek Kaymakamlığından gelen açıklama aşağıya çıkarılmıştır.
Sinop’un Erfelek İlçesi İncirpınarı köyünde ikamet eden 78 yaşındaki Cafer Keserci ve 68 yaşındaki Hatice Keserci hakkında 07/03/2015 tarihli yerel gazete ve haber sitelerinde çıkan ‘Ölümle burun buruna yaşıyorlar’, ‘Yaşlı çift her an üstlerine çökecek bu binada oturuyorlar’ başlıklı haberle ilgili olarak:
İlçemiz İncirpınarı köyünde ikamet eden Cafer Keserci 28.04.2014 tarihinde Erfelek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, evinin eski ve oturulmayacak durumda olması nedeni ile yeni ev yapılması için müracaat etmiştir.
Aynı gün hane ziyareti gerçekleştirilmiş olup, kişilerin kaldıkları hanenin kullanılmayacak durumda olduğu tespit edilmiştir. Akabinde kişinin mağdur olmaması için köyde mevcut bulunan okul lojmanının vakıf imkanları ile tadilatı yapılarak kendilerinin buraya yerleşebilecekleri hususu söylenmiştir.
Kendisi yerleşmeyi kabul etmiş ve buna istinaden alınan izinler sonucunda okulda gerekli onarımlar yapılmaya başlanmıştır. Elektrik tesisatı, su tesisatı ve boya-badana işlemleri yapılmış; kişinin lojmanın tapusunu istemesi üzerine bunun yasal olarak mümkün olmayacağı izahı yapılmıştır.
Bunun üzerine kişi lojmana yerleşmekten vazgeçmiş, kışı geçirmek üzere çocuklarının yanına gitmesi nedeni ile tadilat yarım kalmıştır.
Cafer Keserci’nin köye geri gelmesi, çıkan haber ile tekrar gündeme gelmiştir.
Kaymakamlığımız, en kısa sürede lojmanın yarım kalan tadilatını tamamlayıp kendilerine teslim edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.