Sinop Belediyesi’ne devredilen tarihi evde kültür merkezi yapım çalışmaları başladı.
Geçtiğimiz yıllarda Emekli öğretmen Ayşe Semra Genç tarafından annesine ait Kuruçeşme sokakta bulunan tarihi ahşap evi annesinin adı ile yaşatılarak kültür merkezi yapımı koşulu ile Sinop Belediyesi’ne devredilen tarihi evde kültür merkezi yapım çalışmaları başladı.
Kefevi mahallesi Kuruçeşme sokakta bulunan tarihi evin maddi imkanlarının oluşmasının ardından Kültür Merkezi olarak yapımına dair yapılan ihaleye çıkılarak ihaleyi alan firma yetkililerine 13 Ocak 2016 tarihinde karşılıklı yapılan sözleşme sonrasında yer teslimi 18 Ocak 2016 tarihinde yapıldı. Yaklaşık 201 bin tl ye mal olacak kültür merkezi yapım çalışması 240 gün içinde tamamlanarak hizmete girecek.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, ‘’ Geçtiğimiz yıllarda evin yıkılıp gitmesinden duyduğu rahatsızlığı ve tarihin kokusuyla ve dokusuyla yaşamasına olan inancı ile bizlere evi bağışlayan Sayın Ayşe Semra hanıma gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bizde hem kültürel bir hizmete imza atacak, tarihin yok olup gitmesine izin vermeyeceğiz. Geçmişte de belirttiğim üzere bu bağışın ve yapım işinin bizim dönemimize denk gelmesi büyük gurur ve şanstır. Bu bağışa ve Sayın Maide Kılıç ismi ile yaşayacak olan kültür merkezine sonuna kadar sahip çıkacağımızı belirtir, tekrar Ayşe hanıma bu güzel düşüncelerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.