Sinoplu balıkçılar, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosuna destek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenliyor. 30 Eylül Salı günü saat 14.00’te Sinop Limanı’ndan hareket edecek etkinlikte, çok sayıda balıkçı teknesi denizde konvoy oluşturarak dayanışma mesajı verecek.
Etkinliğin amacı, Gazze’ye ulaşmaya çalışan filoya moral desteği sağlamak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak olarak açıklandı.
Küresel Sumud Filosu, farklı ülkelerden katılan yaklaşık 52 gemiden oluşuyor ve şu anda Girit açıklarında seyrini sürdürüyor. Filoya destek için dünyanın çeşitli bölgelerinde eş zamanlı etkinlikler gerçekleştiriliyor.
AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Gazze’de süren insani kriz karşısında sessiz kalmamız mümkün değil. Küresel Sumud Filosu, zulme karşı önemli bir adım atıyor. Biz de Sinop’ta denize açılarak onlara güçlü bir dayanışma mesajı göndereceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bu anlamlı etkinliğe davet ediyoruz” dedi.
Sinop Limanı ve çevresinde yapılacak etkinliğe yoğun katılım beklenirken, denizde oluşturulacak konvoyun kentte birlik ve beraberlik mesajı vermesi öngörülüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: